П`ятниця, 26.04.2024, 05:47
Вхід | Реєстрація | Ваш ІР: 18.222.119.148

Ввійти на сайт

Меню сайту
Категорії
Суспільні новини [98]
Спортивні новини [4]
Політичні новини [1]
Новини району [71]
Сільські новини [2]
Оголошення [11]
Обласні [100]
Україна [15]
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Свята в жовтні
  • 01 жовтня - День ветерана, День геронтолога
  • 02 жовтня - День уролога, Міжнародний день соціального педагога
  • 04 жовтня - Всесвітній день посмішки, Всесвітній день тварин, Всесвітній тиждень космосу
  • 05 жовтня - День Всесвітній День вчителя, День працівників карного розшуку
  • 06 жовтня - Всесвітній день охорони місць проживання, День працівників освіти
  • 07 жовтня - День Всесвітній День архітектора, Міжнародний день лікаря
  • 08 жовтня - День юриста України
  • 09 жовтня - Всесвітній день пошти
  • 10 жовтня - Всесвітній день зору, День працівників стандартизації та метрології України
  • 11 жовтня - Всенародний Міжнародний день дівчаток
  • 13 жовтня - День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України, День художника України
  • 14 жовтня - День Українського козацтва, Міжнародний день стандартизації
  • 16 жовтня - Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день здoрoвoгo харчування, День алерголога
  • 19 жовтня - День працівників целюлозно-паперової промисловості
  • 20 жовтня - Всесвітній день статистики, День військового зв’язківця, День працівників харчової промисловості, Міжнародний день авіадиспетчера, Міжнародний день кухаря і кулінара
  • 24 жовтня - Міжнародний Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй (День ООН)
  • 27 жовтня - День автомобіліста, Перехід на зимовий час
  • 28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, Міжнародний день анімації
  • 29 жовтня - День працівників служби позавідомчої охорони МВС
  • 31 жовтня - Міжнародний день Чорного моря, Міжнародний день економії
  • Архів записів
    Наш вік
    Наші друзі
    та партнери
    monalex.info
    рекламно-інформаційний щотижневик
    monalex.info

    dolynka.at.ua
    сайт с.Долинка
    dolynka.at.ua

    dolingrad.ucoz.ru
    с.Долинка
    dolingrad.ucoz.ru

    Кнопка сайту Життя Монастирищини

    код кнопки:



    Хто онлайн?
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2011 » Грудень » 16 » Новорічне свято пересічній родині обходиться у третину сімейного бюджету
    01:03
    Новорічне свято пересічній родині обходиться у третину сімейного бюджету

    Виробники запевняють, що в січні продукти суттєво не подорожчають Для черкащанки Марини Кучеренко Новорічні свята – одні з найочікуваніших і, водночас, найдорожчих. Розповідає, що фактично один і той же набір продуктів щороку обходиться дорожче на 50 – 70 грн. Нині, враховуючи середні як для міста статки, новорічний стіл обходиться у третину сімейного бюджету.
    – Святкування Нового року ще з дитинства стало для мене родинною традицією. Зазвичай воно відбувається в тісному сімейному колі. Що й коли купити з продуктів, планую заздалегідь, – розповідає Марина. – Щоб не витрачати багато грошей відразу, роблю покупки в кілька етапів. Те, що не псується, беру, скажімо, наприкінці листопада та в середині грудня, інше – напередодні свята. Бо ж хочеться хоч у свято не обмежувати себе.
    За словами жінки, суму, яку вона витратить на новорічну вечерю, вже приблизно обрахувала. Так, для домашньої шинки знадобиться 1 кг м’яса. Оскільки для приготування цієї страви потрібна вирізка, вона обійдеться 60 грн. Курятина для печені – ще 20 грн. Десяток яєць для олів’є – 9 грн, 300 г вареної ковбаси – 16 грн, майонез – 10 грн, банка горошку – 5 грн, оселедець для шуби – 7 грн.
    Картоплю, моркву, цибулю та інші овочі родина Кучеренків вирощує на дачі, тож їх не купуватимуть. Хлібобулочні вироби обійдуться 7 грн, масло для бутербродів – 14. Баночка червоної ікри коштуватиме 79 грн, вино та шампанське – 42 та 38 грн відповідно. Дві пляшки мінеральної води – 9 грн. Для солодкого столу – торт за 42 грн, 1 кг бананів за 10 грн та 1 кг мандаринів за 20 грн.
    – Тож і виходить, що лише на продукти піде майже 390 гривень, – каже жінка. – А ще ж на подарунки близько 250. Не менше доведеться витратити на якусь обновку та ще півсотні на зачіску… Звісно, для родини це велика сума, але хоч раз на рік, як-то кажуть, хочеться відчути себе людиною…
    Протягом року найбільше подешевшали овочі
    Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої протягом січня – листопада цього року підвищилися на 0,6 %. Про це повідомила заступник начальника головного управління статистики в Черкаській області Людмила Януш.
    На 11,4 – 7,7 % зросли ціни на хліб, олію, м’ясо та м’ясопродукти, макаронні вироби. На 5,7 – 0,4 % подорожчали кисломолочні продукти, риба, маргарин, сири, масло, молоко. Алкогольні напої — на 11,4 %.
    Разом із цим, суттєво подешевшали овочі. Зокрема капуста – на 84 %, цибуля – на 65, 4%, картопля – на 60, 4%, буряк – на 59, 6%, морква – на 52,1 %. Також на 17,2 % і 16, 1% знизилися ціни на продукти переробки зернових та цукор. На 9,8 – 1,8 % стали дешевші яйця, тваринні жири, фрукти.
    Після нового року ціни на м’ясо й молоко не зростатимуть
    Купувати продукти для новорічного столу варто вже зараз. Адже виробники з середини грудня починають пропонувати новорічні акції та товари зі знижками, але ажіотажу ще нема. Порадити, як краще скупитися до новорічного столу, а також спрогнозувати вартість найважливіших продуктів харчування з нового року спробували експерти під час зустрічі з журналістами в Черкаському прес-клубі.
    – У січні почнуть дорожчати овочі, як-то морква, картопля, цибуля, – зазначив бренд-менеджер дистрибуційної компанії СПД ФО «Гладкий» Владислав Дорош. – Незважаючи на великий урожай, він псується, овочів залишатиметься все менше. Тому після нового року їх продаватимуть на 15 – 20 відсотків дорожче. Фрукти з тієї ж причини також можуть подорожчати. Залежно від виду – на 30 – 50 копійок за кілограм. Через чергове підвищення акцизів на 10 – 15 відсотків зростуть ціни на алкоголь.
    Різноманітні види солодощів, за словами фахівця, будуть доступними. Через досить велику конкуренцію виробники робитимуть акційні знижки, бо після свят новорічна солодка продукція навряд чи буде цікавою для покупців.
    Стосовно акційних товарів, то Владислав Дорош порадив звертати увагу на їхній термін придатності й довіряти лише перевіреним виробникам. Це убезпечить від придбання неякісних чи залежаних продуктів, які недобросовісні підприємці також намагаються збувати під час свят. Окрім того, як каже фахівець, досить часто великі магазини активно рекламують знижки на певні види товарів. Тоді людина відвідує магазин і разом із дешевим продуктом купує інші, значно дорожчі.
    Як зазначила керівник відділу по роботі з інвесторами та ЗМІ компанії «Миронівський хлібопродукт» Анастасія Соботюк, вибираючи курятину, українцям слід довіряти вітчизняній продукції. Адже альтернатив замороженій курятині, 10 % ваги якої втрачається після розморожування, сьогодні вистачає. Наприклад, популярна нині охолоджена курятина.
    – На жаль, Україна досі не може виробляти таку кількість м’яса, щоб задовольнити внутрішній попит, а це 1,2 мільйона тонн, – каже пані Анастасія. – Так, 15 відсотків із них – це імпорт, 20 – вирощується в домашніх господарствах населення, решту заготовляють великі підприємства-виробники. Сьогодні держава імпортує досить багато – близько 400 тисяч тонн замороженого м’яса на рік. Близько 50 відсотків – це саме курятина (каркаси, ніжки, шкірка, жир, інші малоцінні рештки).
    Стосовно вартості м’ясопродуктів у новому році, то, за словами Анастасії Соботюк, вона навряд чи зміниться суттєво. Адже, з огляду на досвід попередніх років, у першій половині року ціни на різні види м’яса зазвичай залишаються стабільними. Так, цього року ціни зросли на 2 %.
    За словами генерального директора Первомайського молочно-консервного комбінату (що разом із ПАТ «Юрія» входить до корпорації «Формула смаку») Віктора Прокопенка, незважаючи на те, що сьогодні зростає вартість пального для транспортування продукції, закупівельні ціни на молоко, великі виробники піднімати ціни на сир, сметану, згущене молоко не збираються. Адже більшість із них підтримує державну програму утримання цін на найважливіші продукти харчування.
    – Можу гарантувати, що до серпня або навіть листопада наступного року глобального підвищення цін на основні продукти харчування не буде, – констатував Віктор Прокопенко.

    Середні ціни на продукти харчування

    М’ясо свинини – 35 – 55 грн/кг
    М’ясо яловичини – 35 – 55 грн/кг
    Сало – 15 – 45 грн/кг
    М’ясо птиці (кури) – 28 – 35 грн/кг
    Яйця домашні – 15 – 18 грн/дес.
    Масло – 70 – 80 грн/кг
    Сметана – 26 –30 грн/кг
    Картопля – 1,80 – 2,50 грн/кг
    Огірки солоні – 6 –10 грн/кг
    Помідори солоні – 10 – 12 грн/кг
    Мандарини – 12 – 22 грн/кг
    Апельсини – 14 – 20 грн/кг
    Лимони – 12 – 13 грн/кг

    Джерело: novadoba.info Мар’яна Володченко
    Категорія: Суспільні новини | Переглядів: 884 | Додав: Адмін | Теги: новий рік 2012 | Рейтинг: 5.0/1
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]




    Шукай "Життя Монастирищини" також в соцмережах  ВКонтакте ВКонтакте Facebook Facebook TwitterTwitter 

    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription

          Погода в Монастирищі      


    Яндекс.Метрика Украина онлайн

    Copyright - 2011-2012 - Життя Монастирищини©. Усі права захищені. 
    Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї,
    в тому числі відеосюжетів, дозволяється тільки за умови прямого гіперпосилання на monte-live.at.ua.
    Засновник та редактор
    Monte-Live
       

    Хостинг від uCoz