Четвер, 28.03.2024, 17:21
Вхід | Реєстрація | Ваш ІР: 44.211.117.101

Ввійти на сайт

Меню сайту
Категорії
Суспільні новини [98]
Спортивні новини [4]
Політичні новини [1]
Новини району [71]
Сільські новини [2]
Оголошення [11]
Обласні [100]
Україна [15]
Календар
Свята в жовтні
  • 01 жовтня - День ветерана, День геронтолога
  • 02 жовтня - День уролога, Міжнародний день соціального педагога
  • 04 жовтня - Всесвітній день посмішки, Всесвітній день тварин, Всесвітній тиждень космосу
  • 05 жовтня - День Всесвітній День вчителя, День працівників карного розшуку
  • 06 жовтня - Всесвітній день охорони місць проживання, День працівників освіти
  • 07 жовтня - День Всесвітній День архітектора, Міжнародний день лікаря
  • 08 жовтня - День юриста України
  • 09 жовтня - Всесвітній день пошти
  • 10 жовтня - Всесвітній день зору, День працівників стандартизації та метрології України
  • 11 жовтня - Всенародний Міжнародний день дівчаток
  • 13 жовтня - День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України, День художника України
  • 14 жовтня - День Українського козацтва, Міжнародний день стандартизації
  • 16 жовтня - Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день здoрoвoгo харчування, День алерголога
  • 19 жовтня - День працівників целюлозно-паперової промисловості
  • 20 жовтня - Всесвітній день статистики, День військового зв’язківця, День працівників харчової промисловості, Міжнародний день авіадиспетчера, Міжнародний день кухаря і кулінара
  • 24 жовтня - Міжнародний Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй (День ООН)
  • 27 жовтня - День автомобіліста, Перехід на зимовий час
  • 28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників, Міжнародний день анімації
  • 29 жовтня - День працівників служби позавідомчої охорони МВС
  • 31 жовтня - Міжнародний день Чорного моря, Міжнародний день економії
  • Архів записів
    Наш вік
    Наші друзі
    та партнери
    monalex.info
    рекламно-інформаційний щотижневик
    monalex.info

    dolynka.at.ua
    сайт с.Долинка
    dolynka.at.ua

    dolingrad.ucoz.ru
    с.Долинка
    dolingrad.ucoz.ru

    Кнопка сайту Життя Монастирищини

    код кнопки:



    Хто онлайн?
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2011 » Серпень » 10 » Півроку роботи за Податковим кодексом - вдалий старт, комплексний підхід, підтримка громадськості - відмінний результат
    11:28
    Півроку роботи за Податковим кодексом - вдалий старт, комплексний підхід, підтримка громадськості - відмінний результат

    Понад півроку податкова служба області та платники податків регіону працюють за нормами Податкового кодексу України. За цей час і податківці, і платники доклали максимум зусиль для адаптування до нових умов роботи, яка до того ж потребувала від них нових якостей, умінь і знань, а ще – взаємоповаги, виваженості і готовності до співпраці у рамках закону.

    Піврічні результати посвідчують: Черкащина видержала іспит .
    За словами першого заступника голови ДПА в Черкаській області - керівника обласного проекту «На часі – Податковий кодекс» Володимира Васильовича Коломійця, податківцям є про що звітувати. «По-перше, ми зберегли платників податків. Попри окремі прогнози щодо скорочення із запровадженням норм Податкового кодексу підприємливих людей в регіоні та щодо масового припинення підприємницької діяльності, загальна кількість платників на обліку у податкових органах області зменшилася за рік лише на 2,7 тисяч (з 73930 за станом на 01.07.2010р. до 71214 – на 01.07.2011р.). Варто зазначити, що з початку року, коли Податковий кодекс вступив в дію, деякі підприємці, до кінця не розібравшись у нових нормах законодавства, почали закриватися. Втім, уже зараз ця тенденція змінюється. По-друге, забезпечено стабільне виконання поставлених завдань з наповнення бюджетів усіх рівнів. Розрахункову базу ДПА України за доходами зведеного бюджету виконано за 6 міс. ц.р. на 102,9 відс., додатково зібрано 51,8 млн. гривень. До місцевих бюджетів надійшло 747,9 млн.грн. платежів, що на 99,5 млн.грн. більше, ніж у січні-червні 2010 року. Розрахункову базу ДПА України виконано на 110 відс., понад завдання надійшло 67,8 млн. гривень. І, по-третє, з приємністю констатую зростання у регіоні загального рівня податкової культури і сумлінності. Від імені усіх податківців області я дякую колективам добросовісних підприємств і доброчесним приватним підприємцям нашого регіону. І не тільки за своєчасне добровільне декларування доходів і чесну сплату податків. Не тільки за високий рівень партнерських відносин і підтримку податкових починань. А й за те, що вони на ділі засвідчують: працювати за Податковим кодексом, нарощувати обсяги діяльності, декларувати прибутки, виплачувати працівникам реальну заробітну плату можна. Це дуже важливий виховний момент».

    Ставка - на обізнаного і поінформованого платника

    З моменту офіційного оприлюднення на початку грудня минулого року економічної конституції держави обласний проект «На часі – Податковий кодекс» – найпріоритетніший для кожного працівника податкової служби області. Ведеться значна роз’яснювальна та просвітницька роботу серед платників податків регіону, з залученням волонтерів, громадських організацій, журналістів регіональних ЗМІ тощо. Постійно проводяться семінари, лекції, виїзні тренінги за запрошенням зацікавлених платників, «гарячі лінії», зустрічі і бесіди, телефонні консультації і консультації у мережі спеціальних консультаційних пунктів, тематичні публікації, теле- та радіопередачі. А ще: заходи у сучасному форматі, зокрема Інтернет – конференції, відеоконференції, відеосемінари, on-line консультації на форумі ДПА в Черкаській області (за адресою www.sta.ck.ua) та в рубриці «On-line консультація ДПА в Черкаській області» Черкаського інформаційно-ділового порталу (за адресою www.city.ck.ua).
    Загалом підраховано, що працівниками ДПС області надано платникам понад 40 тисяч індивідуальних консультацій щодо практичного застосування положень Податкового кодексу та близько 5 тисяч on-line консультацій.
    За словами В.В.Коломійця, податківці зараз як ніколи раніше відкриті для співробітництва і пропонують свої послуги усім зацікавленим платникам: «Людина, яка не знає правил дорожнього руху і не має прав, не сяде за кермо. Інакше – аварія. Платник, який не знає податкових правил, не зможе правильно спланувати свою діяльність, розрахувати витрати, законно отримати прибутки і собі не нашкодити. Як наслідок, постраждають і він, і бюджет. Тож наше завдання – навчити кожного платника працювати за нормами Податкового кодексу України, «озброїти» його якісними знаннями, допомогти орієнтуватися у податковому просторі, своєчасно повідомити про зміни у податковому законодавстві, упередити можливі порушення законодавства. І ми це робимо».

    ДПА в Черкаській області зробила ставку на обізнаного і поінформованого платника податків. Саме такий платник – надійна опора бюджету. Ось результат: у січні-червні ц.р. зусиллями податківців та платників податків до зведеного бюджету надійшло 1696,1 млн.грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, які контролюються податковою службою, у тому числі до Державного бюджету України – 948,2 млн.грн., місцевих бюджетів області – 747,9 млн. гривень. Акцизного податку з товарів, вироблених на митній території України надійшло 660,4 млн.грн. (38,9 відс. від загальної суми надходжень по області), податку на доходи фізичних осіб – 542,6 млн.грн. (32 відс.), збору податку на додану вартість – 266,8 млн.грн. (15,7 відс.), податку на прибуток підприємств – 159,9 млн.грн., плати за землю – 125,9 млн.грн.
    За 6 місяців до місцевих бюджетів надійшло на 92,5 млн. грн., або на 14,1 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року, у тому числі податку на доходи фізичних осіб – на 85,3 млн. грн., або на 18,7 відс., плати за землю – на 21,7 млн. грн., або на 20,8 відс. більше.

    Базис відносин з платниками – розуміння, довіра і співпраця

    В країні триває реформування податкової системи. Податківці – в епіцентрі перетворень. Ми добре усвідомлюємо ідеологію реформування: податкова служба – це служба для платника податків; напрям податкової служби – рух на зустріч платникам; завдання – зробити сплату податків зручною і зрозумілою; абсолютна перевага – за подальшою імплементацією положень Податкового кодексу у широку практику і співпрацею з кожним платником.
    ДПА в Черкаській області будує свою роботу так, щоб у повному обсязі виконати завдання, поставлені Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем, Урядом України і керівництвом Державної податкової служби України. Відповідь на виклики часу вимагає найвищої самовіддачі і самовідданості від усіх без винятку працівників податкової служби області. Адже ми працюємо для добробуту людей, і в результаті нашої роботи в регіоні будуть своєчасно виплачені заробітні плати, пенсії та інші важливі виплати, вирішені соціальні програми і буде запас для майбутнього розвитку Черкаського краю, дієвої підтримки черкащан.
    Податкова служба області довела на ділі прозорість і відкритість своєї діяльності і отримала адекватну відповідь платників і громадськості.
    Так, цього року 5097 платників області збільшили сплату податків до державного бюджету у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 226,6 млн. гривень. Серед них найбільше:
    ТОВ «Золотоніський ЛГЗ «Златогор» – на 41,8 млн. грн., або у 1,9 раза;
    УМГ «Черкаситрансгаз» – на 13,4 млн.грн., або у 1,7 раза;
    ВАТ «Азот» – на 10 млн.грн., або у 4,6 раза;
    ВАТ «Черкасигаз» – на 5,7 млн. грн., або у 1,4 раза;
    ПАТ «Черкаське хімволокно» – на 5,6 млн. грн., або у 1,8 раза;
    ВАТ «Черкасиобленерго» – на 5,3 млн. грн., або на 14,9 відс.;
    ТОВ «Агроекопродукт» – на 4,9 млн.грн.;
    ВАТ «ЗСК» – на 4,2 млн.грн., або у 6,6 раза більше.

    На сьогодні майже 80 відс. платників ПДВ з Черкаської області віддає перевагу наданню податкової звітності засобами E-mail. Це третій результат в Україні. Це свідчення прозорості діяльності таких платників і рівня партнерських відносин з ОДПС, а також визнання зусиль податкових органів, направлених на покращення якості послуг платникам.
    Двоє з найкращих платників області, ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» (м.Ватутіне) та ДП «Оризон - навігація» (м.Сміла) отримують відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Вони - взірець для інших суб’єктів господарювання регіону. Податкова служба області зацікавлена якнайширше залучити до автоматичного відшкодування платників регіону, а тому повсякчас агітує: «Будьте сумлінними, дотримуйтеся критеріїв, визначених ст.200.19. розділу V Податкового кодексу України! – одержуйте автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість!»

    Піврічна робота за Податковим кодексом України виділила людей, які справедливо вважають, що основний податковий закон треба виконувати, яким би недосконалим він не був. ДПА в Черкаській області, громадська рада при ДПА в області спільно з громадськими організаціями регіону відзначили Подяками ДПА кращих бухгалтерів області і вперше вшанували кращих декларантів.
    Подяки за високий професіоналізм та податкову культуру при забезпеченні контролю за повнотою та своєчасністю сплати платежів до бюджетів, стабільні партнерські відносини з податківцями отримали напередодні професійного свята 26 головних бухгалтерів з усіх районів Черкаської області. Було наголошено, що бухгалтерська професія набула особливої ваги із введенням в дію Податкового кодексу України. Головні бухгалтери – професіонали, віддані своїй справі не лише самі досконально вивчають норми кодексу, обговорюють проблемні моменти з податківцями, а й поширюють набуті знання серед працівників свого підприємства, навчають колег, тлумачать керівництву, як оподатковуються ті, чи інші доходи, показують контрагентам підприємства, як правильно оформлювати документи і т. ін. Все це позитивно позначається на організації роботи підприємств, установ і організацій, успішності ведення бізнесу, загальному зростанні економіки та збільшенні її прибутковості.
    Переможців конкурсу «Кращий декларант 2011 року», 22 з 20,5 тис. черкащан, які добровільно повідомили про свої доходи, вшанували в ДПА в Черкаській області 31 травня. Вік переможців конкурсу, людей, які є гордістю і славою своєї громади, на яких треба рівнятися і з яких брати приклад, різноманітний: від 19 до 73 років. Вони задекларували різні суми доходів – від 1,5 тис. грн. до 29 млн. грн. і чесно повідомили джерела їх отримання (іноземний дохід, подарунок, спадщина, оренда нерухомості, продаж майна. Інвестиційний прибуток, земельні паї). Найстарша з кращих декларантів області – Антонова Альбіна Петрівна з села Холоднянське Смілянського району, наймолодший – Хістєв Костянтин Петрович з Христинівки. Найбільший дохід задекларував кращий декларант з Чигиринського району Марченко Юрій Іванович.



    Детінізація економіки регіону – підтримка на ділі сумлінних платників податків

    В.В.Коломієць підкреслив: «Ми популяризуємо добросовісних платників, повсякчас доводимо, що бути сумлінними платниками сьогодні – це розумно, вигідно і престижно. У роботу таких підприємств податкові органи не втручатимуться. Навпаки: добросовісним – наша підтримка, увага і першоякісне консультаційне обслуговування. А хитрунам – посилена увага і пильний контроль. Ми допомагатимемо сплачувати податки тим, хто ухиляється від виконання свого конституційного обов’язку».
    Лише за 6 міс. 2011р. за результатами оперативно-розшукових та інших заходів податкової міліції викрито 83 злочини, 72 з яких – тяжкі. Із числа виявлених злочинів 41 – за ознаками злочину передбаченого ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків), у тому числі 36 – у особливо великих розмірах.
    За фактами незаконного формування податкового кредиту з ПДВ порушено 9 кримінальних справ за ст. 191 КК України на суму 10,5 млн. гривень.
    Виявлено та припинено діяльність шести суб’єктів господарської діяльності з ознаками «фіктивності» та трьох «конвертацій них» центрів. Виявлено 66 фактів порушення податкового законодавства службовими особами реально існуючих підприємств, які використовували в своїй діяльності СГД з ознаками «фіктивності» та «транзитні» підприємства, донараховано 11,4 млн. грн., порушено 5 кримінальних справ, усі за ч.3 ст. 212 КК України. З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 11,45 млн. грн. Виявлено та припинено діяльність 18 підпільних цехів з нелегального виробництва товарів народного споживання та наданню послуг.

    На виведення з тіні доходів сільгосппідприємств і черкащан, задіяних у зборі урожаю, викриття незаконної діяльності підприємств та фізичних осіб – товаровиробників, погашення податкового боргу і відповідно, на підтримку розвитку сільськогосподарського сектору і соціальний захист людей, що працюють у даному секторі економіки направлені усі сили податкових органів області в рамках операції «Урожай - 2011». Податкові жнива тривають і вже є конкретні результати. Зокрема у сільгоспвиробників виявлено 1324 не оформлених найманих осіб, донараховано 271,7 тис.грн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Також залучено до оподаткування 7486 громадян – одноосібників, які отримали близько 9 млн. грн. доходів від продажу не податковим агентам сільськогосподарської продукції, вирощеної на земельних ділянках, наданих для ведення особистого селянського господарства, внаслідок збільшення розміру таких ділянок в результаті отриманої в натурі (на місцевості) земельної частки (паю). До бюджету надійшло 1339 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.
    Розповідаючи про хід податкової операції «Урожай», перший заступник голови ДПА в Черкаській області зауважив: «На жаль, незаконна діяльність керівників окремих сільгосппідприємств і підприємців нівелює загальні здобутки працьовитих, відповідальних та самовідданих людей сільськогосподарського сектору, які розвивають аграрний напрямок, сприяють піднесенню ролі села і людини села. Тож ми жорстко контролюватимемо, щоб усі суб’єкти господарювання сплачували податки у тому обсязі, як належить за законом. І не дозволимо, щоб у доброчесних товаровиробників, які є сумлінними платниками податків, були нечесні конкуренти».

    Організовуємо роботу таким чином, щоб кожен суб’єкт господарювання на Черкащині працював і працював з прибутком

    Щодня до податкових органів області надходить дуже багато запитань щодо застосування конкретних норм Податкового кодексу України. За словами В.В.Коломійця, податківці стараються якомога оперативніше доводити усі новації до платників: «Ми намагаємося запобігти непорозумінь і не допустити конфліктних ситуацій. Забезпечити якісний сервіс і задовольнити кожного, хто звертається за консультацією. Це для нас – справа честі, іспит на профпридатність. Це імідж ДПА в Черкаській області і служби в цілому. До того ж ми зацікавлені, щоб кожен суб’єкт господарювання на Черкащині працював і працював з прибутком».
    Він нагадав, що в рамках роботи за проектом «На часі – Податковий кодекс» тривають тематичні Інтернет – семінари, які за три місяці роботи здобули популярність не лише в області, а й поза її межами. «Характерно, що дописувачі здебільшого питають «Як робити правильно?», «Як правильно оформити документи?», «Як правильно за Кодексом нарахувати і сплатити податки?» Це ще раз підтверджує тезис про те, що у більшості платники регіону законослухняні і зважені, тому і ставлять питання перш, ніж розпочати діяльність або ж окрему господарську операцію. Вважаю, це – хороший показник».
    Інтернет – семінари проводяться щодня з 16-00 до 17-00 год. за таким розкладом:
    * щопонеділка з 16-00 до 17-00 год. – «Година ПДВ»;
    * щовівторка з 16-00 до 17-00 год. – «Година податку на прибуток»;
    * щосереди з 16-00 до 17-00 год. – «Година податкового контролю»;
    * щочетверга з 16-00 до 17-00 год. – «Година ПДФО»;
    * щоп’ятниці з 16-00 до 16-45 год. – «Година плати за землю, ресурсних та місцевих податків і зборів».

    Також окрім on-line – консультацій, «черговий» фахівець у вищевказані години «чергування» відповідатиме на телефонні дзвінки жителів області, які не підключені до мережі Інтернет.

    ДПА в Черкаській області

    Джерело: www.mon.ck.ua
    Категорія: Обласні | Переглядів: 1042 | Додав: Адмін | Теги: ДПА | Рейтинг: 5.0/1
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]




    Шукай "Життя Монастирищини" також в соцмережах  ВКонтакте ВКонтакте Facebook Facebook TwitterTwitter 

    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription
    • descriptiondescription

          Погода в Монастирищі      


    Яндекс.Метрика Украина онлайн

    Copyright - 2011-2012 - Життя Монастирищини©. Усі права захищені. 
    Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї,
    в тому числі відеосюжетів, дозволяється тільки за умови прямого гіперпосилання на monte-live.at.ua.
    Засновник та редактор
    Monte-Live
       

    Хостинг від uCoz